Επικοινωνία 2106199378

Ζωμός λαχανικών σε σκόνη

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες 40λεπτά Μερίδες: 1 βάζο Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. καρότα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 100 γρ. σέλερι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο, μόνο τις βελόνες
  • 3-4 μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 120 γρ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • βάζο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, το μαϊντανό, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τα πορτσίνι στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  3. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.  Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 90 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, για ακόμη 30 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  6. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου και απλώστε το ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (150°C) για 90 λεπτά. Ελέγξτε εάν έχει στεγνώσει εντελώς, σε διαφορετική περίπτωση συνεχίστε το ψήσιμο για επιπλέον 10-15 λεπτά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
  7. Σπάστε τον αφυδατωμένο ζωμό, με τα χέρια σας, σε κομμάτια και βάλτε τα στον κάδο. Αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το ζωμό λαχανικών στο βάζο και χρησιμοποιήστε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Η αναλογία είναι 1 κ.σ. αποξηραμένο ζωμό σε 500 γρ. νερό.