Επικοινωνία 2106199378

Σπανακόρυζο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 3
  • 100 γρ. πράσα, κομμένα στα 3
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Βάλτε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Σοτάρετε χωρίς τη μεζούρα 3 λεπτά/120°C /ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε χωρίς τη μεζούρα 5 λεπτά/120 °C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε χωρίς τη μεζούρα 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100 °C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.
  6. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και μαγειρέψτε ακόμη 2 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα κουτάλα. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό.