Επικοινωνία 2106199378

Σούπα αποτοξίνωσης με καρότο

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • 100 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 50 γρ. σέλερι, κομμένο κομμάτια (3 εκ.)
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο κομμένο σε λεπτές φέτες (2 χιλ.)
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών ή 1 κύβο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1-2 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερι και το τζίντζερ στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι και ρυθμίστε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το μοσχοκάρυδο και πολτοποιείστε 30 δευτερόλεπτα/αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα 5-10.
  4. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.