Επικοινωνία 2106199378

Σαλάτα άγριων χόρτων με βινεγκρέτ λεμονιού

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

ΧΟΡΤΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. άγρια χόρτα γλυκά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  •  1/2 λεμόνι, το ξύσμα
  • 3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  •  60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. λευκό ξίδι βαλσάμικο
  • 10 γρ. μουστάρδα
  •  ½ κ.γλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύντε πολύ καλά τα χόρτα κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης. Βάλτε το νερό στον κάδο και τοποθετείστε τα χόρτα στο βαθύ δίσκο του Varoma. Βάλτε τα παντζάρια στο καλαθάκι και τοποθετείστε το καλαθάκι στη θέση του. Βάλτε το καπάκι και τοποθετείστε το Varoma στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό  30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  2. Αφαιρέστε τα βρασμένα χόρτα, βάλτε τα σε μία πιατέλα και κρατήστε τα στην άκρη.
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα και το αλάτι στον κάδο και αναμίξετε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  4. Περιχύστε τα χόρτα με τη βινεγκρέτ, 20 γρ. ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε τη σαλάτα σας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Για ομοιόμορφο ψήσιμο, καθαρίστε πρώτα τα χόρτα από τις σκληρές άκρες τους.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

  • Για πιο έντονη γεύση προσθέστε μια σκελίδα σκόρδου στη βινεγκρέτ μετά το βήμα 2, κόβοντάς το 2 δευτερόλεπτα/Turbo.