Επικοινωνία 2106199378

Σαλάτα άγριων χόρτων με βινεγκρέτ λεμονιού

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

ΧΟΡΤΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. άγρια χόρτα γλυκά, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  •  60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. λευκό ξίδι βαλσάμικο
  • 10 γρ. μουστάρδα
  •  ½ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύντε πολύ καλά τα χόρτα κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης. Βάλτε το νερό στον κάδο.  Τοποθετείστε τα χόρτα στο βαθύ δίσκο του Varoma και κρατήστε στην άκρη. Βάλτε τα παντζάρια στο καλαθάκι και τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  2. Αφαιρέστε τα βρασμένα χόρτα, βάλτε τα σε μία πιατέλα και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα και το αλάτι στον κάδο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  4. Περιχύστε τα χόρτα με τη βινεγκρέτ, 20 γρ. ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε τη σαλάτα σας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για ομοιόμορφο ψήσιμο, καθαρίστε πρώτα τα χόρτα από τις σκληρές άκρες τους.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

  • Για πιο έντονη γεύση προσθέστε μια σκελίδα σκόρδου στη βινεγκρέτ μετά το βήμα 2, κόβοντάς το 2 δευτερόλεπτα/Turbo.