Επικοινωνία 2106199378

Ριζότο με μανιτάρια

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 4-6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 15 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα (porcini)
  • 70 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 5 γρ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (100 γρ.), κομμένο στη μέση
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1.000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια

Από τα πιο απλά και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε, το ριζότο με μανιτάρια είναι μια πολύ καλή λύση για ένα θρεπτικό, λαχταριστό αλλά γρήγορο γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Αδειάστε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τον μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Αδειάστε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Τοποθετήστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε με τη σπάτουλα τα τοιχώματα του κάδου. Προσθέστε τα λευκά μανιτάρια και σοτάρετε 5 λεπτά/120 ºC/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα, χωρίς τη μεζούρα.
  5. Βάλτε το ρύζι και μαγειρέψτε 2 λεπτά/120 ºC/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 χωρίς τη μεζούρα. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.
  6. Προσθέστε τα μουλιασμένα βασιλομανίταρα, 75 γρ. από το νερό όπου έχουν μουλιάσει, 1.000 γρ. νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100 ºC/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας, πράγμα που βοηθάει στο να αποφευχθεί το πιτσίλισμα. Αφήστε το ριζότο να σταθεί στον κάδο για 2 λεπτά και μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.