Επικοινωνία 2106199378

Ρεβιθόσουπα με σπανάκι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 8 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι (χοντροκομμένο εάν χρειάζεται),
  • 100 γρ. ξερά ρεβίθια,
  • 800 γρ. νερό,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 200 γρ. κρεμμύδια σε κομμάτια (3 εκ.),
  • 30 γρ. ελαιόλαδο,
  • 250 γρ. καρότα σε κομμάτια (3 εκ.),
  • 3 σκελίδες σκόρδο,
  • 100 γρ. ρέβες σε κομμάτια (3 εκ.) (προαιρετικά),
  • 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Ενόψει Σαρακτοστής, σας προτείνουμε τη συνταγή της Ρεβιθόσουπας με Σπανάκι από το βιβλίο “Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ” που παρέχεται δωρεάν μαζί με την αγορά του Thermomix TM5!

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το Varoma στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα το σπανάκι και αφήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε τα ξερά ρεβίθια στον κάδο και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  3. Προσθέστε 400 γρ. νερό και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τον πάτο του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα 400 γρ. νερό, το αλάτι, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σκόρδο, τις ρέβες και το μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 5. Αφήστε το Varoma στην άκρη.
  5. Τοποθετήστε τη μεζούρα στη θέση της και αναμείξτε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4-8, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας και σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγές

  • Αν προτιμάτε να μαγειρέψετε το σπανάκι μόνο για λίγο, προσθέστε το στο Varoma τα τελευταία 5-10 λεπτά μαγειρέματος στο βήμα 4.
  • Αντικαταστήστε το φρέσκο σπανάκι με περίπου 150 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι. Αφήστε το να ξεπαγώσει και στραγγίστε το νερό με τα χέρια σας. Προσθέστε το στο Varoma τα τελευταία 5-10 λεπτά μαγειρέματος στο βήμα 4.