Επικοινωνία 2106199378

Ψωμί με λιαστές ντομάτες, φέτα & ελιές

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 10 λεπτά Μερίδες: 16 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του μπολ
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 90 γρ. γάλα
  • 90 γρ. νερό
  • 10 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. ξηρή μαγιά (4 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, σε φέτες, στραγγισμένες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • σχάρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη. Λαδώστε το μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη ρίγανη στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Προσθέστε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ζεστάνετε 2 λεπτά/37oC/ταχύτητα 2.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.
  5. Προσθέστε τη φέτα και τις ελιές και ζυμώστε ακόμη 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και κρατήστε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
  7. Βγάλτε τη ζύμη και ακουμπήστε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με αλευρωμένα χέρια, πλάστε τη ζύμη σε καρβέλι, τοποθετήστε το στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και αφήστε να φουσκώσει και πάλι ώσπου να ζεσταθεί ο φούρνος (περίπου 20 λεπτά). Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε την επιφάνεια του ψωμιού σε 3 παράλληλα σημεία και ψήστε για 45 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.  Αφήστε να κρυώσει σε σχάρα προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.