Επικοινωνία 2106199378

Παγωτό κρέμα με κεράσια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες & 20 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας ή  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ
δοχείο ανθεκτικό στην ψύξη (π.χ. αλουμινίου ή σιλικόνης)
πλαστική μεμβράνη κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα κεράσια, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη στον κάδο και σοτάρετε 5 λεπτά/120 ºC/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
  2. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπήστε 3 λεπτά/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.
  4. Αδειάστε το μίγμα στο δοχείο, περιχύστε το με τα κεράσια που αφήσατε στην άκρη και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατέψτε ελαφρώς. Σκεπάστε το παγωτό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη, αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για να χτυπηθεί αποτελεσματικά η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να την χρησιμοποιήσετε παγωμένη από το ψυγείο και ο κάδος να είναι πολύ καθαρός.