Επικοινωνία 2106199378

Mους σοκολάτας γάλακτος

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 6-8 6-8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Ανέκαθεν η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες. Έτσι, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τον/την εντυπωσιάσετε με κάτι πρωτότυπο, εύκολο, γρήγορο και σίγουρα πολύ αφροδισιακό.

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και μεταφέρετε τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  2. Βάλτε τη μαύρη σοκολάτα στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και λιώστε 4 λεπτά / 50 ° C / ταχύτητα 2.
  4. Ξεχωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Προσθέστε τους κρόκους στον κάδο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
  5. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο και τοποθετήστε την πεταλούδα. Βάλτε στον κάδο το ασπράδι αυγού και το αλάτι και χτυπήστε 4 λεπτά /ταχύτητα 3,5 ή μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα. Βάλτε τη μους για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Παραλλαγή

Προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού λικέρ πορτοκάλι ή ρούμι στο βήμα 3.