Ανέκαθεν η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες. Έτσι, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τον/την εντυπωσιάσετε με κάτι πρωτότυπο, εύκολο, γρήγορο και σίγουρα πολύ αφροδισιακό.
Εκτέλεση
- Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και μεταφέρετε τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Βάλτε τη μαύρη σοκολάτα στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και λιώστε 4 λεπτά / 50 ° C / ταχύτητα 2.
- Ξεχωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Προσθέστε τους κρόκους στον κάδο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
- Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο και τοποθετήστε την πεταλούδα. Βάλτε στον κάδο το ασπράδι αυγού και το αλάτι και χτυπήστε 4 λεπτά /ταχύτητα 3,5 ή μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα. Βάλτε τη μους για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
Παραλλαγή
Προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού λικέρ πορτοκάλι ή ρούμι στο βήμα 3.