Επικοινωνία 2106199378

Mους σοκολάτας γάλακτος

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 6-8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος,  35% λιπαρά
  • 4 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και μεταφέρετε τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  2. Βάλτε τη μαύρη σοκολάτα στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και λιώστε 4 λεπτά/50° C/ταχύτητα 2.
  4. Ξεχωρίστε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Προσθέστε τους κρόκους στον κάδο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
  5. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Τοποθετήστε την πεταλούδα. Βάλτε στον κάδο το ασπράδι αβγού και το αλάτι και χτυπήστε 4 λεπτά/ταχύτητα 3,5 ή μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα. Βάλτε τη μους σοκολάτας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Παραλλαγή

Προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού λικέρ πορτοκάλι ή ρούμι στο βήμα 3.