Επικοινωνία 2106199378

Κολοκυθόσουπα

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 4 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 10 γρ. λάδι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 400 γρ. κολοκύθα (τη σάρκα), σε κομμάτια
  • 100 γρ. πατάτες, σε κομμάτια
  • 50 γρ. ωμά κάσιους
  • ½ κουταλάκι αλάτι και λίγο ακόμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 πρέζες αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • 750 γρ. νερό

Συνυφασμένη με το φθινόπωρο, η κολοκύθα, δεν είναι μόνο η πρωταγωνίστρια του Halloween ή της «Σταχτοπούτας». Είναι ένα νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες και άλλες συνταγές ενώ διατροφικά είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων λιπαρών οξέων καθώς και καλή πηγή βιταμίνης Α. Ακολουθεί η πρόταση μας για σούπα κολοκύθας, που είναι μαγική και στην εμφάνιση και στη γεύση.

Extra tip: Επιλέξτε ώριμη κολοκύθα για πιο αρωματικό αποτέλεσμα και πιο γλυκιά γεύση.

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το λάδι και το φρέσκο τζίντζερ στον κάδο, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και κατόπιν σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε την κολοκύθα, την πατάτα, τα κάσιους, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το νερό, μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1 και κατόπιν αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε ζεστή.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια 592 kJ/141 kcal
  • Πρωτεΐνες 4 γρ
  • Υδατάνθρακες 12 γρ
  • Λιπαρά 9 γρ.