Επικοινωνία 2106199378

Γαρίδες με πένες και βότκα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκου βασιλικού, μόνο τα φύλλα & λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βότκα
  • 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, κονκασέ
  • 450 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 280 γρ. πένες
  • 700 γρ. μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρες


ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

βαθύ μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Σοτάρετε χωρίς τη μεζούρα 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε τη βότκα και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το χυμό ντομάτας, το νερό, το ξίδι βαλσάμικο και το αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο Varoma (χωρίς το καπάκι) αντί για τη μεζούρα στο καπάκι του κάδου και βράστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  5. Αφαιρέστε το βαθύ δίσκο Varoma. Προσθέστε τις πένες από το άνοιγμα του κάδου. Βάλτε τις γαρίδες στο βαθύ δίσκο Varoma και τοποθετήστε το στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό  ρυθμίζοντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  6. Αφαιρέστε το Varoma και κρατήστε το στην άκρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατέψτε 2 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.
  7. Μεταφέρετε τις πένες στο βαθύ μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε τις γαρίδες που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Πασπαλίστε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.