Επικοινωνία 2106199378

Φιλέτο σολομού με ρύζι μπασμάτι & κρεμώδη σάλτσα άνηθου

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 1.200 γρ. νερό
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 4 φιλέτα σολομού (125 γρ. το καθένα)
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι (60 γρ.), κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωναράκια άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ο σολομός ανήκει στις σούπερ τροφές που χτίζουν οστά, εμποδίζουν τις χρόνιες νόσους, βελτιώνουν την όραση και κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Επιπλέον, νέες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, αφού επηρεάζει θετικά μια ορμόνη που ονομάζεται Leptin, η οποία είναι υπεύθυνη για το κάψιμο και την αποθήκευση του λίπους.

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι μέσα στο καλαθάκι και ξεπλύνετε το καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι μέσα στον κάδο.
  3. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του σολομού, βάλτε τα μέσα στον βαθύ δίσκο του Varoma και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό 17-19 λεπτά / Varoma / ταχύτητα 1.
  4. Αφαιρέστε το Varoma και βγάλτε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας. Αφήστε τα φιλέτα σολομού και το ρύζι στην άκρη και διατηρήστε τα ζεστά. Αδειάστε τον κάδο και πλύνετέ τον.
  5. Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  6. Προσθέστε το βούτυρο και σοτάρετε 2 λεπτά / 120 ° C / ταχύτητα 1.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την πάστα ζωμού λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, τον άνηθο και το κορν φλάουρ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά / 98 ° C / ταχύτητα 1,5. Σερβίρετε τον σολομό συνοδεύοντας με την σάλτσα και το ρύζι.