Επικοινωνία 2106199378

Ελαφριά μακαρονάδα με πέστο αρακά & τραγανό προσούτο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  •  50 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο και αποψυγμένο
  • 1200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 320 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • ¼ κ.γ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιάτο
  • βαθύ μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150oC. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις φέτες προσούτο τη μία δίπλα στην άλλη πάνω στο ταψί.
  2. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο (150oC) για 20 λεπτά. Μεταφέρετε το τραγανό προσούτο σε ένα πιάτο και κρατήστε στην άκρη.
  3. Εντωμεταξύ, βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και ροδίστε 5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το φρέσκο βασιλικό, 30 γρ. παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  5. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τον αρακά και πολτοποιήστε ακόμη 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το πέστο αρακά στο βαθύ μπολ σερβιρίσματος και κρατήστε στην άκρη.
  6. Βάλτε το νερό και την πάστα ζωμού λαχανικών στον κάδο και βράστε 12 λεπτά/100oC/ταχύτητα 1.
  7. Προσθέστε τα σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε ρυθμίζοντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100oC/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  8. Σουρώστε τα σπαγγέτι στο βαθύ δίσκο του Varoma, κρατώντας 100 γρ. από το νερό βρασμού. Μεταφέρετε τα σουρωμένα σπαγγέτι κατευθείαν μέσα στο βαθύ μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε καλά. Αραιώστε, εάν χρειαστεί, με το νερό βρασμού. Σπάστε το τραγανό προσούτο που κρατήσατε στην άκρη, με τα χέρια σας, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε την μακαρονάδα μαζί με τα υπόλοιπα 20 γρ. τριμμένης παρμεζάνας και το φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.