Επικοινωνία 2106199378

Cheesecake με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μπισκότα, digestive
  • 25 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια (5 χιλ.)
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10 % λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 25 γρ. ζάχαρη βανίλιας
  • 200 γρ. φρέσκιες φράουλες, ολόκληρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα μπισκότα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Αδειάστε το τριμμένο μπισκότο στα ατομικά βαζάκια και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Βάλτε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και 5 γρ. ζάχαρη βανίλιας στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μείγμα στα ατομικά βαζάκια πάνω από το τριμμένο μπισκότο και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Βάλτε τις φράουλες και 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας στον κάδο και ζεστάνετε 4 λεπτά/80°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε τη σάλτσα φράουλας σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει (περίπου 20 λεπτά).
  5. Περιχύστε τα ατομικά βαζάκια με τη σάλτσα φράουλας και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε τα sheesecake σας  κρύα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Αντί για σπιτική ζάχαρη βανίλιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 25 γρ. ζάχαρη άχνη μαζί με 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
  • Γαρνίρετε τα cheesecake σας με κομμάτια φρέσκιας φράουλας και λίγο επιπλέον τριμμένο μπισκότο.