Επικοινωνία 2106199378

Brittle με φιστίκια & σοκολάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 900 γρ. Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 220 γρ. φιστίκια, ψημένα και αλατισμένα
  • 120 γρ. αμύγδαλα, φιλέ
  • 120 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 240 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 γρ. γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ορθογώνιο ταψί (περίπου 20 εκ. Χ 30 εκ.)
αντικολλητικό χαρτί
δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190oC . Καλύψτε το ορθογώνιο ταψί (περίπου 20 εκ. Χ 30 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε 200 γρ. φιστίκια, 100 γρ. αμύγδαλα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη βανίλιας και το γάλα στον κάδο και βράστε 20 λεπτά/100oC/ταχύτητα 1, ή μέχρι να δέσει η καραμέλα. Μεταφέρετε το μίγμα στο ορθογώνιο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με τη βοήθεια της σπάτουλας. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
  3. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο (190oC) για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το από το φούρνο και κρατήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Βάλτε τη σοκολάτα στο κάδο και λιώστε 5 λεπτά/50oC/ταχύτητα 1. Απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα ομοιόμορφα πάνω στο brittle, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 20 γρ. φιστίκια και τα υπόλοιπα 20 γρ. αμύγδαλα και τοποθετήστε το για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε ή φυλάξτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.