Επικοινωνία 2106199378

Ασιατικό ρύζι με λαχανικά

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες (1 εκ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αρακά, φρέσκο ή αποψυγμένο
  • 100 γρ. καλαμπόκι, φρέσκο ή αποψυγμένο
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • μεγάλη πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και 30 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε τα καρότα και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο βαθύ δίσκο του Varoma, προσθέστε τον αρακά και το καλαμπόκι και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και 20 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα το ρύζι. Βάλτε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.
  4. Στο μεταξύ, καλύψτε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει κατά 2 εκ. στις άκρες, λαδώστε το, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αβγά και πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφαιρέστε προσεκτικά το Varoma. Τοποθετήστε μέσα στον βαθύ δίσκο τον ξέβαθο δίσκο του Varoma και τοποθετήστε το Varoma ξανά στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό ακόμη
    6 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.  
  6. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και μεταφέρετε το ρύζι στη μεγάλη πιατέλα. Κόψτε τα ψημένα αυγά σε λωρίδες και προσθέστε τα μαζί με τα λαχανικά, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι και λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι στην πιατέλα με το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.