Επικοινωνία 2106199378

Αρακάς λαδερός

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά Μερίδες: 4-5 4-5 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

Υλικά

  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών (σπιτική) ή 1 κύβο εμπορίου
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 400 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (πατάτες, καρότα), σε κομμάτια των 2 εκ.
  • 500 γρ. φρέσκο αρακά

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ στην ανοιξιάτικη Ελλάδα για να φτιάξετε ένα φαγητό απλό, οικονομικό και απίστευτα νόστιμο όπως ο λαδερός αρακάς. Είναι ένα πιάτο νηστίσιμο, θρεπτικό και γεμάτο με αρώματα ελληνικής παράδοσης. Ειδικά τώρα, που είναι η εποχή του, το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, κόψτε για 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και στη συνέχεια σοτάρετε 3 λεπτά/120°C /ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε στον κάδο τις ντομάτες, τα ντοματάκια κονκασέ, την πάστα ζωμού λαχανικών, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανάμεικτα λαχανικά, τον αρακά και ανακατέψτε ελαφρώς με τη σπάτουλα. Μαγειρέψτε 40 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Σημείωση

Αν επιλέξετε κατεψυγμένο αρακά και όχι φρέσκο, πριν το μαγείρεμα περάστε τον κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.